Hoe maakbaar is het leven? (met Gaay Fortman)

Hoe maakbaar is het leven? (met Gaay Fortman)
Datum
10 december
Tijd
18:30 - 21:00 uur
Locatie
Vrijburg

Twee diners pensant in Vrijburg over de maakbaarheid van ons leven en van onze samenleving

Sprekers: Christa Anbeek (18 oktober) en Bas de Gaay Fortman (10 december)

De eerste avond op donderdag 18 oktober is Christa Anbeek te gast, om te spreken over de maakbaarheid van ons leven. Voel je je ongelukkig? Heb je een burn-out of liefdesverdriet? Dan moet je daar zelf maar een oplossing voor vinden. Negatieve emoties als angst en verdriet mogen steeds minder plaats innemen in onze snelle en naar geluk strevende maatschappij. En dat terwijl moeilijke ervaringen vaak veel te belangrijk zijn om weg te stoppen, aldus Christa Anbeek. Dat geldt ook voor positieve ervaringen, waarin wij onze kwetsbaarheid ervaren zoals verliefdheid of een wandeling in de bergen. Tijdens de eerste avond onderzoeken we de maakbaarheid van het leven. Wat is van waarde, ook als het tegenzit of we ons nietig voelen?
Van Christa Anbeek kwam in september een nieuw boek uit over deze materie, ‘Jozeph en zijn broer’.
Hierbij een link naar een interview met haar in Trouw: https://www.trouw.nl/religie-en-filosofie/voor-theologe-christa-anbeek-bracht-haar-eerste-kleinkind-het-leven-terug-~a6cbc392/

Tijdens de tweede avond op maandag 10 december bespreken wij de maakbaarheid van onze samenleving. Inleider is Bas de Gaay Fortman, oud Kamerlid voor PPR en Groen Links en thans hoogleraar Political Economy of Human Rights aan de Universiteit Utrecht. Hij zal spreken over het thema ‘moreel erfgoed- koers houden in een tijd van ontwrichting’, naar aanleiding van zijn boek met dezelfde titel. Daaruit haalt hij twee aspecten, die verband houden met de maakbaarheid van onze samenleving: ‘Politiek in verwarring. Hoe verder?’, en ten tweede: ‘naar een politieke economie van waardigheid’.

Meer informatie:

  • tijdstip: van 18.30 tot 21.00 uur.
  • kosten: 20 euro per diner.
  • doelgroep: twintigers, dertigers, veertigers dertigers
  • organisatie: Joost Roselaers en Joep de Valk, predikanten van Vrijburg (www.vrijburg.nl)
  • aanmelden: jhroselaers@online.nl

Agenda