Zondag 5 juli 10.30 uur. Wat draagt jou?

door Joep de Valk

Als het goed met je gaat, kabbelt je geloof rustig door, we kunnen er over filosoferen. Maar wat draagt je als het niet goed met je gaat, of als je tegenslagen meemaakt in je omgeving of in de wereld via het nieuws?

Tekstdichter Willem Barnard stelt bovenstaande vraag aan de vogels, de bomen en het water. Er komt geen antwoord, totdat hij beseft dat:

Er is alleen een visserman.
Die draagt het water onder zijn voeten.
Die draagt een boom op zijn rug.
Die draagt op zijn hoofd een vogel

Geen stamelend godsbegrip dat ons draagt, geen twijfelend geloof, maar een concrete mens die ons voorleeft. In het bijbelverhaal durft Petrus uit de boot te stappen en zolang hij is gericht op zijn voorbeeld wordt hij door het onzekere water gedragen. Kunnen wij ook zo gedragen worden?

Joep de Valk leidt de dienst en Jan Pieter Lanooy speelt op het orgel. Het is nu mogelijk de dienst bij te wonen voor iedereen die wil. Mocht u kunnen komen, leest u alstublieft voor u naar Vrijburg gaat even ons protocol voor diensten in Vrijburg door. Alvast dank!
Daarnaast is als vanouds deze dienst weer gewoon voor iedereen te volgen via de kerkTV op https://www.vrijburg.nl/kerk-tv/.

gepubliceerd op 29 juni 2020Alle columns