Kerkdienst

zondag 19 maart 2017 10:30 uur

De “goddeloze dienst” in Vrijburg

Het is niet iets waar veel mensen over praten, maar eigenlijk is het leven behoorlijk bizar. Stuk voor stuk zijn we ergens op de wereld gezet zonder dat we erom gevraagd hebben, zonder dat we er invloed op hebben, en zonder dat ons is verteld wat we daar in hemelsnaam moeten doen. Niemand weet echt waar hij vandaan komt, en zeker niet waar hij naartoe moet gaan. Sommige mensen putten hoop en richting uit het geloof in een hogere macht, een God die een plan heeft dat ons leidt naar een betere wereld. Maar wat als je daar niet in gelooft?

In het jeugdwerk van Vrijburg komen jongeren met verschillende overtuigingen samen. Sommigen noemen zich agnost, anderen geloven wel dat er “iets is”, maar voor niemand is er een vastomlijnd doel, een heldere richting aangewezen door een hogere macht. Hoe ga je daarmee om? Wat geeft je leven dan zin, en waar vertrouw je op als je het niet meer ziet zitten? Als ik vroeger zei dat ik geen zin had, zei mijn moeder: “Geeft niets, zonder zin kan het ook.” Anderen kregen een dwingender versie te horen: “Nou, dan maak je maar zin!” Dat kan best werken, voor een keertje, maar werkt dit ook voor het leven?

In de kerkdienst op 19 maart willen de jongeren van Vrijburg verschillende visies op zingeving zonder God overdenken. Waar kom je ‘s ochtends je bed voor uit, waar ervaar jij zin? Werk, liefde, wetenschap, filosofie, wijsheid uit verschillende tradities, of misschien gewoon puur hedonisme? Alles kan en komt aan bod. We hopen dat jullie allemaal komen, en als je geen zin hebt…Overige kerkdiensten