Vrijburg laat horen!

door Bestuur Vrijburg

Onder het mom ‘Vrijburg laat horen’ keert dit seizoen de reeks van ‘muzikale’ diensten terug in Vrijburg. Tijdens deze diensten zal kerkmusicus Jan Pieter Lanooy muziek uitvoeren in samenwerking met professionele musici (solisten en ensembles). Hierbij krijgen de gastmusici de gelegenheid om solowerken uit te voeren, evenals werken met piano- of orgelbegeleiding. Ook zal improvisatie regelmatig terugkeren in de diensten, waarbij Jan Pieter de muzikale dialoog aangaat met de gastmusici. Tijdens de dienst zal er een aantal muzikale momenten zijn, bijvoorbeeld na de lezing of de overdenking. De muziek dient daarbij als reflectie op de gesproken woorden.

De eerste ‘Vrijburg laat horen’ vond plaats op zondag 30 oktober ’22 met saxofonist Christiaan van der Weij als muzikale gast. Onder begeleiding van Jan Pieter voert hij muziek op van César Franck, Eugène Bozza en Kurt Weill. Op 11 december ’22 kwam pianist/organist Bert van den Brink langs om samen met Jan Pieter te improviseren over advents- en kerstliederen. Zondag 19 februari ’23 leverde de talentvolle jonge cellist Blanca Martin verschillende bijdragen tijdens de dienst. Samen met organist Jan Pieter Lanooy speelde zij gedeelten uit een cello sonate van Vivaldi. Zondag 1 oktober ’23 zong tenorsolist Pablo Gregorian muziek horen van de barokcomponist Heinrich Schütz en enkele Armeense volksliederen. De Armeens-Nederlandse tenor Pablo Gregorian is solist en ensemble ­zanger en heeft een veelzijdige interesse in zowel oratorium, opera, lied als oude muziek.

Op 5 mei a.s. vindt in Vrijburg een muzikale dienst plaats met medewerking van violiste Merel Vercammen en celliste Maya Friedman. Deze gerenommeerde musici treden geregeld samen op en brachten in 2020 een Live EP ‘Silent City‘ met werken van Bach, Vasks en een improvisatie. In het kader van Bevrijdingsdag brengen ze in Vrijburg vrije improvisatieklanken ten gehore. De dienst begint om 10:30, van harte welkom!

Vrijburg laat muzikaal van zich horen, wees van harte welkom!

gepubliceerd op 27 oktober 2022Alle nieuws-items