Jongeren

0 – 100 diensten

Eenmaal per maand is er een dienst waarin de kinderen een speciaal plekje hebben. Dan wordt er extra aandacht aan hen besteed; er is een koffer met een verrassing, een verhaal, de kinderen helpen met het luiden van de klokken, het aansteken van de kaars en het collecteren. Tijdens de preek zijn ze in hun eigen ruimte, waar geknutseld en gepraat (verteluurtje) wordt over de thema van de dienst. De 0-100 dienst is in het algemeen op de eerste zondag van de maand. Op kerstochtend spelen de kinderen een kerstspel waar elk kind spontaan en zonder voorbereiding aan mee kan doen. Met Palmpasen maken we palmpaasstokken waarmee we aan het einde van de dienst al zingend door de kerk lopen. Tijdens Pasen en Pinksteren is er geen speciale dienst voor hen, maar wel het gebruikelijke verhaal- en knutseluur, waarna voor jong en oud met Pasen een paasbrunch is en met Pinksteren een pinkster-barbecue.

Thema-avonden voor ouders

Vijf keer zal er een thema-avond zijn o.l.v. Japke van Malde. Ouders worden uitgenodigd met elkaar in gesprek te gaan over thema’s rondom hun eigen vragen over religie en levensbeschouwing, geloofsopvoeding (b.v. “Hoe praat je met kinderen over God?”), of eigen ervaringen, (b.v. rondom rituelen of bidden), en wat verder op tafel komt.

Jongeren 14 – 25 jaar

Sleutelhouder 16+

De kelder is de vrijplaats van de jongeren van Vrijburg. Ze hebben er letterlijk en figuurlijk de ruimte. Het is een plek om op terug te vallen. Je kunt  er, met of zonder hulp van onze jongerenwerker, nieuwe initiatieven, projecten en groepen beginnen. Sleutelhouders kunnen 24/7 naar binnen, samen zijn we verantwoordelijk voor de ruimte en elkaar.

Keldermaaltijden en natafelpraat 16+

Elke dinsdagavond en vrijdag eens in de twee weken koken, eten en praten we samen in de kelder. Soms serieus, soms minder. Altijd zonder vlees.

Jong@Vrijburg 12 – 15 jaar

Elke twee weken koken, eten, praten en chillen we op vrijdag na school in de kelder. Ook maken we iets moois: foto’s, films, toneel, muziek een 3D-object of een website. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Moestuin 

In de tuin van Vrijburg verbouwen we, alsof het de kruidentuin van een oud klooster is, groenten en fruit. We gaan dit seizoen aan de slag om de moestuin volgens de principes van permacultuur uit te breiden.

Reizen

Reizen met jongeren is een van de Vrijburgkeldertopics. Wil je wel eens mee met zo’n bijzondere reis, vul dan onderstaand contactformulier in.

Werk en plezier in het bos bij Beekbergen
Het grote stuk bos rondom ‘ons’ huisje in Beekbergen smeekt om handen en zweet. Bomen moeten worden gezaagd, bladeren geharkt, paden geruimd en struiken gesnoeid. Maar ook het huisje zelf vraagt onderhoud. We krijgen instructie van professionals. Maar bij al deze werkzaamheden zijn plezier, barbecueën en lolmaken essentieel. In de herfstvakantie en in meerdere weekenden.

Meer info over het jongerenwerk

Vul het contactformulier in als je meer info wilt ontvangen over het jongerenwerk.