Vrijburg Kerk TV

Hieronder staat de meest recente en de komende dienst met daarin de bijbehorende link naar de liturgie. Ook ziet u of er een live uitzending is. Mocht u de dienst live niet kunnen zien of wilt u diensten van eerdere data te kijken gaat u naar www.kerkdienstgemist.nl/vrijburg. Klik daar op het groene knopje naar de gewenste datum om de uitzending te starten.

zo 20 jan 2019 10:30 - Kerkdienst

ds Joep de Valk, verWONDERing

Liturgie Vrijburg 20 jan 2019

Natuurlijk nemen wij de wonderverhalen in de bijbel niet letterlijk. Het zijn toch geen tovertrucs? Waarom dan wel andere teksten? Waarschijnlijk omdat een mens naar houvast zoekt; zoeken naar een zekere grond onder het bestaan. Soms kun je deze bestaansgrond opmerken. Maar niet met je verstand. De grond onder ons bestaan is slecht merkbaar in verwondering. De bijbelse wonderverhalen geven inzicht in een wondere wereld van geloven en toevertrouwen. Met ongekende mogelijkheden.

zo 27 jan 2019 10:30 - Kerkdienst

Afscheidsdienst ds Liesbeth Baars

Vrijburg is een vrijplaats voor wie op ‘reis’ is door het leven en geloven, het is een plek om te zoeken als een Parcival naar de ’Graal’ of als Odysseus in zijn omzwervingen naar zijn thuis. Die reis heeft altijd iets eigens in zich. Deze is van jezelf maar is ook waardevol om te delen met de ander naast ons. Dit delen van gedachten alleen al,  is een rijkdom en die vieren we deze zondag aan de hand van een gelijkenis uit de bijbel. Deze gaat over de rijkdom van de wijnstok en de ranken. Ze groeien niet los van elkaar en staan niet op zich, want de groei zit ‘m in de verbondenheid. Dat is met mensen net zo. De verbondenheid groeit en wordt vruchtbaar als we elkaar de ruimte geven en alle vrijheid om van gedachte te wisselen.  Daar word je vrolijk van. Daarom deel ik graag deze gedachten met u op deze zondagochtend.

Ds Liesbeth Baars leidt de dienst. Na afloop feestelijk afscheid van Liesbeth en van Dini Geelen