Vrijburg Kerk TV

Hieronder staat de meest recente en de komende dienst met daarin de bijbehorende link naar de liturgie. Ook ziet u of er een live uitzending is. Mocht u de dienst live niet kunnen zien of wilt u diensten van eerdere data te kijken gaat u naar www.kerkdienstgemist.nl/vrijburg. Klik daar op het groene knopje naar de gewenste datum om de uitzending te starten.

zo 18 nov 2018 10:30 - Kerkdienst

Dhr ds J. van Aller

zo 25 nov 2018 10:30 - Kerkdienst

Dhr ds J. de Valk en ds J. Röselaers – Gedachtenisdienst

In veel kerken wordt in november een ‘gedachtenisdienst’ gehouden, waarin mensen worden herdacht die betrokken waren bij de gemeente en het afgelopen jaar zijn overleden.
In Vrijburg organiseren wij een herdenkingsbijeenkomst voor mensen die zich verbonden voelen met de gemeente, maar ook voor hen die weinig (meer) met kerk en religie hebben. Bij binnenkomst kan een ieder die dat wil namen van overledenen opgeven. Deze namen worden later als onderdeel van de viering door het koor gezongen.
Eerst worden de namen van de overleden gemeenteleden genoemd. Bij elke naam wordt een kaars aangestoken. Daarna is er gelegenheid om zelf een kaarsje voor uw dierbare aan te steken. Hoogtepunt van de dienst is het laten klinken van alle opgegeven en genoemde namen in een prachtige kooruitvoering.

Een bijeenkomst vol afwisseling van ritueel, stilte, gesproken woord, zang en muziek.
Het muziekstuk waarin de namen worden gezongen wordt uitgevoerd door het koor van Vrijburg. Daarnaast worden nog liederen gezamenlijk gezongen.