Vrijburg Kerk TV

Hieronder staat de meest recente en de komende dienst met daarin de bijbehorende link naar de liturgie. Ook ziet u of er een live uitzending is. Mocht u de dienst live niet kunnen zien of wilt u diensten van eerdere data te kijken gaat u naar www.kerkdienstgemist.nl/vrijburg. Klik daar op het groene knopje naar de gewenste datum om de uitzending te starten.

Graag brengen we u ook een onderzoek van de PKA onder de aandacht naar de betrokkenheid en waardering van het streamen van kerkdiensten, om te peilen hoe groot de behoefte is, ook na corona. Zou u na afloop van de kerkTV uitzending mee willen doen aan dit onderzoek? Bij voorbaat dank!
Klik hier om naar het onderzoek te gaan

 

zo 28 jun 2020 10:30 - Kerkdienst

Mw Lodewieke Groeneveld

zo 05 jul 2020 10:30 - Wat draagt jou?

Ds Joep de Valk over wat jou draagt.

Als het goed met je gaat, kabbelt je geloof rustig door, we kunnen er over filosoferen. Maar wat draagt je als het niet goed met je gaat, of als je tegenslagen meemaakt in je omgeving of in de wereld via het nieuws?

Tekstdichter Willem Barnard stelt bovenstaande vraag aan de vogels, de bomen en het water. Er komt geen antwoord, totdat hij beseft dat:

Er is alleen een visserman.
Die draagt het water onder zijn voeten.
Die draagt een boom op zijn rug.
Die draagt op zijn hoofd een vogel

Geen stamelend godsbegrip dat ons draagt, geen twijfelend geloof, maar een concrete mens die ons voorleeft. Petrus durft uit de boot te stappen en zolang hij is gericht op zijn voorbeeld wordt hij door het onzekere water gedragen. Kunnen wij ook zo gedragen worden?

Joep de Valk leidt de dienst en Jan Pieter Lanooy speelt op het orgel.