Kerkdienst

zondag 10 december 2017 10:30 uur

Dhr ds J. Röselaers – 2e advent

liturgie Vrijburg van zondag 10-12-2017

In deze concertdienst staat de muziek centraal. Muziek als toegang tot bezinning en inspiratie. Daaromheen woorden ter overdenking en gebeden ter inspiratie gedurende het concert.

Het concert wordt uitgevoerd door ‘Zangkasteel,’ een jong en zeer getalenteerd a cappella ensemble met samenzang die past bij de advent- en kersttijd. Klassieke Christmas Carols gaan vaak niet alleen over de heilige kant van de geboorte van Jezus, maar ook over de menselijke kant: de (buitengewoon snoezige) Cherry Tree Carol gaat bijvoorbeeld over hoe Jozef het toch wel moeilijk vindt dat zijn vrouw in verwachting is van iemand anders dan hijzelf. De ongeboren Jezus wijst hem vriendelijk terecht door een kersenboom naar Maria te doen buigen, waarna Jozef zijn fout inziet. Ook het alom bekende ‘Hark! The herald-angels sing!’ zal in het uitbundige arrangement van Felix Mendelssohn worden gezongen.

 

Zangkasteel speelt op woensdag 27 december een belangrijke rol in de opera De Zaak Mata Hari in Leeuwarden. Voor meer informatie: www.zangkasteel.comOverige kerkdiensten