Kerkdienst

zondag 04 november 2018 10:30 uur

Mw ds J.W. van Malde – 0-100 dienst en Vrijburg laat voorgaan, met Lex Bohlmeijer

Op zondag 4 november zal Lex Bohlmeijer onze gast zijn – in het kader van ons jaarthema “Geloven in vrijheid” en spreken over de verhouding tussen onze vrijheid en het verbod.

Lex Bohlmeijer (1959) studeerde Literatuurwetenschap en Dramaturgie in Leiden. Hij werkt sinds 1988 voor de radio als documentairemaker en presentator. Hij presenteerde tien jaar lang het succesvolle programma Casa Luna (NCRV) en is te horen op radio 4 bij het NCRV programma Amoroso. Daarnaast schrijft hij teksten voor theater en is hij dramaturg. Lex zal spreken over het thema “vrijheid en het verbod”, over het spanningsveld over dat wat verboden is en onze vrijheid. Een absolute vrijheid bestaat niet, het beknot de vrijheid van een ander – hoe verhouden zich verboden tot vrijheid van spreken? Een actueel onderwerp !

Voor de mensen die in de kerk zijn is er ‘Vrijburg laat voorgaan’, maar intussen gaan de kinderen door met Mozes. Hij heeft van God de opdracht gekregen om het volk uit de slavernij in Egypte te redden, maar dat gaat niet zomaar. Hij moet het telkens opnieuw vragen aan de farao. Hij heeft dus doorzettingsvermogen nodig. En daar gaat het dan ook over met de kinderen, en vooral dat het eindelijk toch lukt! We hopen dat ze daar niet van leren dat ze thuis ook eindeloos gaan zeuren!

In de kerkzaal van Vrijburg, aanvang 10.30 uur.

liturgie Vrijburg 4 november 2018Overige kerkdiensten