Vrijburg laat voorgaan

zondag 19 oktober 2014 10:30 uur

Voorgangers zijn ds. Jessa van der Vaart en cabaretier en stand-up comedian Martijn Oosterhuis. U vindt hier de liturgie.

Tijdens een bezoek aan de Engelenbak in 1994 besloot Martijn Oosterhuis zelf het publiek te vermaken. De volgende dag belde zijn eerste opdrachtgever. Vanaf dat moment is Martijn actief als cabaretier en stand-up comedian. Inmiddels heeft hij honderden optredens op zijn naam staan en is hij al jarenlang een graag geziene gast in het Comedy Café te Amsterdam. In 1997 won Martijn de persoonlijkheidsprijs van Cameretten en in 2004 behaalde hij met het BNN programma de LAMA’s een nominatie voor de Televisierring.

Het succes van Martijn Oosterhuis is bepaald niet vanzelfsprekend. In zijn jeugd werd ontdekt dat hij een bi-polaire stoornis heeft, waarbij depressies en manische periodes elkaar afwisselen. Hoe ga je daarmee om als je ineens vanuit het niets in de spotlights terecht komt en groot succes krijgt? Hoe kun je dan jezelf blijven?

In deze dienst zal Martijn een overdenking houden over zijn levenskunst: functioneren met een ziekte en hoop blijven houden als alles duister is.

Denk om de marathon as zondag. Ga op tijd op pad en bekijk van te voren de route van de marathon op http://bit.ly/1wJz5HeOverige kerkdiensten