Kerkdienst

zondag 28 april 2024 10:30 - 12:00 uur

Jan van Aller

Geestelijk verzorger politie Noord-Holland

Liurgie 28-04-2024 Vrijburg

Geboren en opgegroeid in Waalre ( bij Eindhoven) als protestant in een overwegend katholieke omgeving: de oecumenische inslag zat er al vroeg in – en is nooit verdwenen. In Leiden studeerde ik theologie, met de nadruk op de exegese van het Nieuwe Testament en in bredere zin, de omgang met taal: zowel de taal van de bronnen, als de taal ( levensverhalen)  van mensen. Ook die fascinatie is net zo sterk als toen.

Van 1993 – ’98 was ik predikant in Rotterdam – IJsselmonde. Daarna de overstap naar ‘zee’ : tot 2007 was ik Vlootpredikant bij de K. Marine. Inclusief een aantal jaren met het gezin op Curaçao, een prachtige tijd. Daarna twee gemeentes: Uitgeest/Akersloot (N. Holland), en tot vorig jaar wijkgemeente Haarlem/Schalkwijk.

Sinds 2020 ben ik werkzaam als een van de 12 geestelijk verzorgers bij de Politie. Dat is een nieuwe ‘loot aan de tak’ van plekken waar geestelijke verzorging is, zoals b.v. in ziekenhuizen , gevangenissen en bij Defensie. Een mooie nieuwe uitdaging!

Ik ben getrouwd met Marthe de Vries, zij is sinds 2019 een van de predikanten van de Geertekerk
(Remonstranten) in Utrecht. Onze drie dochters studeren in Amsterdam resp. Leiden. Sinds vorig jaar wonen we in De Bilt, met de prachtige bossen en velden als onze achtertuin.

 Overige kerkdienstenAlle activiteiten