Kerkdienst en Vrijburg Laat Horen

zondag 05 mei 2024 10:30 - 12:00 uur

Rachelle van Andel met Merel Vercammen (viool), Maya Fridman (cello) en Jan Pieter Lanooy (orgel).

Liturgie Vrijburg 5 mei 2024

Merel Vercammen is klassiek violist en improvisator. Ze studeerde cum laude af aan het Royal College of Music in Londen, en was prijswinnares van de London Grand Prize Virtuoso Competition, het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland en het Prinses Christina Concours. Merel trad op over de hele wereld en speelde in concertzalen als het Concertgebouw in Amsterdam, de Elbphilharmonie in Hamburg en de Wigmore Hall in Londen. In 2022 vond de eerste editie van haar festival over muziek & wetenschap SNAAR plaats in TivoliVredenburg te Utrecht.

Maya Fridman is geboren in Moskou en werd al tijdens de vroege jaren waarin ze cello speelde erkend als wonderkind. Ze werd onder de vleugel van de Yuri Bashmet Viola Foudation genomen en speelde in verschillende TV- en radioprogramma’s. Tijdens haar studie aan de Moscow State College of Music ontving ze de eerste prijs tijdens het Internationa Festival of Slavic Music.

In 2010 werd Maya toegelaten aan het conservatorium in Amsterdam, waar ze studeerde onder Dmitry Ferschtman. In 2016 behaalde ze cum laude haar masterdiploma. In 2013 werd ze bekroond met De Grote Prijs van Nederland als beste musicus. De afgelopen vijf jaar trad Maya regelmatig op in Nederland en Duitsland, en ze werkte samen met onder andere Jyoti Verhoeff, het Aeon Trio (met Atzko Kohashi en Frans van der Hoeven), Efrén López en het Dinosaur Trio. In 2015 en 2016 begeleidde ze gitarist Harry Sacksioni tijdens zijn Jubileum Tour 65 en was ze te gast tijdens optredens van onder andere de bands Faun en Cesair. Tijdens de Cello Biënnale 2016 trad Maya op als Margarite in een bewerking van The Master and Margarita (regie: Dagmar Slagmolen).

Rachelle van AndelOverige kerkdienstenAlle activiteiten