Kerkdienst

zondag 26 mei 2024 10:30 - 12:00 uur

Yko van der Goot

Liturgie 26-05-2024 Vrijburg

‘Afkomstig uit een gereformeerd nest in Friesland heb ik mijn heil gezocht in Amsterdam. Ik heb er theologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Geleidelijk ben ik wel minder gereformeerd geworden, maar ik zoek nog steeds naar heil en zin in het leven, en hoe daarbij ter God ter sprake te brengen. Dat laatste mag je immers van een theoloog verwachten? Hierbij ontkom ik niet aan de christelijke traditie, al heb ik mij al vroeg afgevraagd waarom dit de enige juiste weg zou zijn.

Mijn werkzame leven heeft zich gedurende vele jaren afgespeeld bij de omroep (NCRV). Tot mijn pensionering in 2012 heb ik daar diverse functies vervuld. Hierna heb ik kort als oproepkracht gewerkt voor de geestelijke verzorging in het Flevoziekenhuis (Almere) en ik ben van 2013 tot eind 2019 predikant geweest van de Doopsgezinde Gemeente Zeist. Dat waren zeven mooie jaren.
Nu ga ik af en toe voor in kerkdiensten en schrijf voor enkele bladen en websites, onder meer als columnist voor Mondig, het blad van de doopsgezinden in Nederland, en als gastschrijver voor Biografieportaal.nl.

Ik hoop dat Vrijburg nog lang een thuis mag zijn voor mensen die zin zoeken in hun bestaan.’Overige kerkdienstenAlle activiteiten