Kerkdienst

zondag 30 juni 2024 10:30 - 12:00 uur

Joep de Valk(69) gaat op 30 juni voor in onze gemeente. Hij is een zogenaamde late roeping, op zijn 55ste heeft hij de predikantenopleiding afgerond. In zijn “vorig leven” is hij zowel technisch als bedrijfskundig opgeleid en heeft uiteindelijk gewerkt als ondernemer met een fabriek voor Montessori leermiddelen. Sinds 2000 heeft hij zich, naast theologie, vooral gericht op mensen aan de rand van de samenleving, in daklozenopvang, verslavingszorg, schuldsanering en tegenwoordig ook in AZC’s.

Sinds 2010 was Joep de Valk predikant in Waddinxveen en Delft, van 2014 tot 2020 in Amsterdam. Op dit ogenblik is Joep betrokken bij de Koorkerk in Middelburg, waar hij bestuurslid is en kringen verzorgt zoals een Meister Eckhart leesking en een aantal filmmiddagen.

Ds de Valk wordt geraakt door bijbelverhalen waarin onderlinge menselijke verhoudingen een rol spelen, door bijbelverhalen die een doorkijkje bieden op Gods koninkrijk en door mystiek voor iedereen, zoals Meister Eckhart en Etty Hillesum.Overige kerkdienstenAlle activiteiten