Vrijburg laat Abdelkader Benali voorgaan

zondag 06 oktober 2019 10:30 - 11:30 uur

Zo ouder zo kind

Abdelkader Benali werd in 1975 geboren in Ighazzazen (Marokko). Hij woonde vanaf zijn vierde jaar in Rotterdam, verhuisde in zijn studietijd naar Leiden en woont tegenwoordig in Amsterdam. Benali debuteerde op eenentwintigjarige leeftijd met de roman Bruiloft aan zee. Voor zijn roman De langverwachte ontving hij de Libris Literatuurprijs.

Tijdens zijn overdenking in Vrijburg zal Abdelkader Benali spreken over een centraal thema in zijn oeuvre, de relatie tussen ouder en kind. Dat thema speelt een prominente rol in zijn laatste boek Brief aan mijn dochter. Hij onderzoekt daarin de uitdagingen die hij als prille vader van Amber op zijn pad treft. Het boek is een persoonlijke zoektocht naar de kracht van migratie, opvoeden en verhalen. Begin oktober 2019 verschijnt van zijn hand De weekendmiljonair. Een vader en een zoon maken daarin een lange reis per auto, en kruipen steeds dichter naar elkaar toe.

Tijdens de dienst is er kinderkerk. Met de kinderen gaat Benali in gesprek over het thema van de dienst. Zijn preek zal hij baseren op het verhaal van de verloren zoon, en wat hij als de cruciale vraag beschouwt in deze gelijkenis: worden wij door onze ouders geaccepteerd zoals wij zijn?

Joost RöselaersOverige kerkdienstenAlle activiteiten