Cabaretier Vincent Bijlo in Preek van de Leek

door webmaster

‘DELEN IS HET NIEUWE HEBBEN’

Cabaretier en columnist Vincent Bijlo houdt zondag 22 november de Preek van de Leek in de Doopsgezinde Singelkerk in Amsterdam. ‘Gelukkig is het geloof in het almachtige Geld bij velen tanende. Delen is het nieuwe hebben!’, is zijn motto voor de preek. De muziek in deze meezing Preek van de Leek komt van de band Zijlstra.

Bijlo liet zich voor de Preek van de Leek inspireren door het gedicht ‘Eeuwigheid’, dat hij zelf schreef. De huisband Zijlstra begeleidt Vincent Bijlo in deze meezing Preek van de Leek, waarvoor Bijlo liedteksten schreef. De cabaretiertoert regelmatig door het land met voorstellingen, momenteel met zijn show ‘Het Nieuwe Nu’. Naast cabaretier is hij columnist voor het Algemeen Dagblad en auteur.

De volgende en laatste lekenpreker in deze reeks op zondag 29 november is Irene Hemelaar, directeur LHBTI-emancipatie bij de Stichting Amsterdam Gay Pride enzangeres.

Preek van de Leek is een initiatief van Doopsgezind Amsterdam en de Protestantse Kerk Amsterdam. Voor de samenstelling en voorbereiding van deze editie tekenden de Amsterdamse predikanten Henk Leegte en Rob Visser en presentator Annemiek Schrijver. Mediapartners zijnwww.nieuwwij.nl en IKON Kerknieuws.

 Locatie: Doopsgezinde Singelkerk, Singel 452, Amsterdam
Tijd: 17.00 uur
www.preekvandeleek.amsterdam

gepubliceerd op 17 november 2015Alle nieuws-items