Cursus Levenskunst georganiseerd door het Loket Levensvragen

door webmaster

De cursus Levenskunst start op 28 oktober in Amsterdam-Zuid en op 30 oktober in Amsterdam-Noord. Zie voor meer informatie en aanmelden op http://www.loketlevensvragen.nl/activiteiten/cursus-levenskunst

‘Geluk’ staat bovenaan het wensenlijstje van vrijwel iedereen. Maar wat maakt ons nou echt gelukkig? Geld, liefde, innerlijke rust? Ontdek het in de cursus Levenskunst die vanaf eind oktober wordt aangeboden op diverse plekken in Amsterdam.

Uitgangspunt voor de cursus is het boek van de beroemde ‘geluksprofessor’ Sonja Lyubomirsky. Omstandigheden als huis/baan/relatie blijken maar voor 10% bij te dragen aan het geluksgevoel. Maar wat is dan wel het geheim van gelukkige mensen? In een jarenlange zoektocht naar empirisch bewijs heeft professor Lyubomirsky twaalf ‘geluksactiviteiten’ gevonden die voor blijvend geluk zorgen.

In de compacte cursus Levenskunst (3 avonden) gaan de deelnemers hiermee aan de slag. Welke van de geluksactiviteiten passen bij jou? Wat gebeurt er als je gaat leven vanuit je verlangen? In creatieve oefeningen en werkvormen visualiseren de deelnemers hun grote droom, schrijven een dankbrief en gaan in gesprek over het goede leven. Ervaringen van deelnemers wijzen uit dat de cursus veel inspiratie oplevert: “Ik had na iedere cursusavond een ontzettend blij en tevreden gevoel.” “Bijzonder om zo snel de diepte in te gaan met mensen die je nog niet kende.” “Ik ben door de cursus echt op een ander spoor gezet.”

De cursus wordt aangeboden door de Protestantse kerk Amsterdam, die op deze manier wil bijdragen aan het welzijn van Amsterdammers. De cursus is zeker niet alleen bedoeld voor gelovigen. Cursusleider Arjette Kuipers: “Inspiratie uit de Bijbel of Benedictijnse spiritualiteit wordt vrijblijvend aangeboden. Deelnemers bepalen zelf wat voor hen van waarde is.”

gepubliceerd op 24 oktober 2014Alle nieuws-items