De Stelling, Hervormingsdag 31 oktober 2015

door webmaster

Luther spijkerde op 31 oktober 1517 zijn 95 stellingen op de kerkdeur in Wittenberg. Wat zijn anno 2015 de stellingen die Amsterdammers op onze kerkdeuren willen spijkeren?

Kerkdeur
Voorafgaand aan Hervormingsdag trekt stadsdominee Rob Visser drie dagen door Amster­dam met een grote kerkdeur. Leden van de Protestantse Kerk Amsterdam vergezellen hem op zijn tocht. Hij vraagt aan voorbijgangers om een boodschap op de deur te spijkeren: wat verwachten zij van de kerk in deze tijd? De deur staat op drie plekken: de Dam, het Buikslotermeerplein in Noord en de Albert Cuypmarkt in de Pijp.

 Programma Hervormingsdag in de Willem de Zwijgerkerk, Olympiaweg 14
14.00 uur                  Inloop
14.30 uur                  ‘Luister naar de stad’, stadsdominee Rob Visser over kerk en stad met een gefilmd verslag van zijn tocht
15.00 uur                  Lukt het om 95 stellingen voor een rechtvaardige samenleving op de kerkdeur te spijkeren?
Vier themagroepen gaan hierover met elkaar in gesprek: 1. Vluchtelingen/ongedocumenteerden 2. Armoede 3. Dak- en thuislozen 4. Wat zegt Amsterdam over de kerk?
16.00 uur              ‘Kerk in Amsterdam’, reflectie door wethouder voor werk, inkomen en participatie Arjan Vliegenthart
16.20 uur                  Samenvatting door acteur Peter Faber
16.45 uur                  Afsluiting door scriba Julia van Rijn
17.00 uur                  Borrel

Na afloop van Hervormingsdag toert de deur langs de kerken van de Protestantse Kerk Amsterdam en kan iedere kerk er zijn eigen stellingen op spijkeren. Kerk in Mokum houdt de stand van zaken bij.

 

gepubliceerd op 26 oktober 2015Alle nieuws-items