Duurzaam Dichten houdt Driekoningenavond over het klimaat.

door webmaster

Dinsdag 6 januari 2015, Driekoningenavond, is er in de Amsterdamse Thomaskerk een poëzie-avond van Duurzaam Dichten en Leerhuis Amsterdam. Er spreken ‘drie wijzen’: klimaatwetenschapper en filosoof Arthur Petersen, Kasim Akdemir, vice-voorzitter van de ‘Groene moskee’ in Deventer en dichteres Salima Senders. De gespreksleiding is in handen van Minette Kits Nieuwenkamp. De avond begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Het lijkt erop dat de lang aangekondigde klimaatverandering definitief heeft ingezet. De temperaturen hebben afgelopen jaar alle records gebroken. Wat zijn de oorzaken, wat zijn de gevolgen en wat is de rol van de mens in de verandering van het klimaat? De sprekers belichten het klimaat vanuit verschillende perspectieven: wetenschappelijk, religieus en poëtisch.

Duurzaam Dichten combineert poëzie met andere kunstvormen, zoals muziek en beeldende kunst. Om zo poëzie opnieuw tot haar recht te laten komen en maatschappelijke thema’s op een andere, verrassende manier te benaderen.

Locatie: Thomaskerk, Prinses Irenestraat 36, AmsterdamTijd: 20.00 – 22.00 uur, zaal open 19.30 uur

gepubliceerd op 3 december 2014Alle nieuws-items