Adventslunch

Datum
do 17 dec 2015
Tijd
12:00
Locatie
-

Op donderdag 17 december staan in de kerkzaal de tafels feestelijk gedekt voor de adventslunch met de sopraan Jeanneke van Buul

De diaconie is zeer verheugd dat de sopraan Jeanneke van Buul bij ons wil komen optreden, begeleid door Erik Visser. De keuze van de liederen en/of aria’s is nog een verrassing. Wij hopen dat u met velen komt luisteren en dat we daarnaast samen genieten van de gesprekken met elkaar tijdens de lunch.
Mevrouw Ariane van Westendorp zult u weer achter de vleugel aantreffen voor de muzikale noot en Erik Visser zal ons op het orgel begeleiden tijdens het zingen van de bekende adventsliederen. Dik Mook is deze middag onze voorganger.

De kerkzaal is geopend vanaf 11.30 uur. De aanvang van de lunch is 12.00 uur en rond 14.00 uur zal de lunch afgelopen zijn.
U kunt zich opgeven bij het kerkelijk bureau ( 020–671 42 77 ).

Wie is Jeanneke van Buul?

Zij studeerde aan het Conservatorium van Maastricht en behaalde het Uitvoerend Musicus diploma aan het Conservatorium van Amsterdam. Tot 2006 werd zij gecoacht door Charlotte Margiono. Nu is haar coach Dinah Harris.
Tot de door haar uitgevoerde oratoria behoren onder meer het Gloria van Vivaldi, de Hohe Messe en de Johannes- en Matthäuspassion van Bach, het Requiem van Mozart en van Fauré. Het Te Deum van Dvorák, Strawinsky’s Les Noces en De Staat van Louis Andriessen. In kleinschalige operaproducties vertolkte zij Eerste Dame in Die Zauberflöte en Eveline in Maske in Blau.
Naast haar solistische werkzaamheden geeft Jeanneke van Buul samen met haar vaste begeleider Peter Nilsson regelmatig liedrecitals. Hun repertoire omvat vooral veel Franse liederen van o.a. Fauré, Duparc, Debussy, Canteloube, maar ook componisten als Haydn, Mozart, Wolf en Strauss komen veelvuldig aan bod in hun programma’s.
Sinds 2004 is zij vast verbonden aan het Koor van De Nederlandse OperaAlle activiteiten