bijbelen@vrijburg

Datum
wo 9 sep 2020
Tijd
20:00 - 21:45
Locatie
Vrijburg, Van Hillekamer

Na de zomer gaan we verder “Bijbelen”, we lezen het verhaal van Esther, waar een apart bijbelboek aan gewijd is, over het joodse meisje dat koningin werd in Perzië. Door die positie kon zij het joodse volk redden van uitroeiing. In de joodse traditie is dit verhaal verbonden aan het Poerimfeest.
Elke maand komen we bij elkaar, wil je mee doen en met elkaar in gesprek gaan over de betekenis van de dit verhaal? Kom dan naar onze groep bijbelen@vrijburg, voor iedereen vanaf 20 jaar tot ongeveer 45 jaar. We ontdekken dat je de verhalen heel verschillend kunt lezen en interpreteren, verwonderen ons over de wonderlijke dingen die we lezen en praten over de vertaling hiervan naar onze eigen tijd.

We komen elke tweede woensdag in de maand bij elkaar, de kring wordt geleid door onze predikant Japke van Malde.
Wil je mee doen? Mail naar japkevanmalde@gmail.com of kom gewoon langs bij Vrijburg, woensdag 9 september, 20.00 uur, ingang Herman Gorterstraat 31, bel aan bij de Van Hillekamer.

Afbeelding: een oude kindervertelling van Smelik en Naftaniël, en een recent boek van de stichting Pardes “Esther, een verhaal met vele gezichten”. Alle activiteiten