bijbelen@vrijburg digitaal

Datum
wo 14 okt 2020
Tijd
20:00 - 21:45
Locatie
Vrijburg, Van Hillekamer

We lezen verder over het joodse meisje Esther, ze leeft in het land van de Perzen waarin de joodse gemeenschap ernstig bedreigd wordt. Maar alles wordt anders als Esther de vrouw wordt van de Perzische koning, die zijn vrouw Wasti verstoten heeft. Door die positie kon Esther het joodse volk redden van uitroeiing. In de joodse traditie is dit verhaal verbonden aan het Poerimfeest.
Elke maand komen we bij elkaar, wil je mee doen en met elkaar in gesprek gaan over de betekenis van de dit verhaal? Kom dan naar onze groep bijbelen@vrijburg, voor iedereen vanaf 20 jaar tot ongeveer 45 jaar. We ontdekken dat je de verhalen heel verschillend kunt lezen en interpreteren, verwonderen ons over de wonderlijke dingen die we lezen en praten over de vertaling hiervan naar onze eigen tijd.

We komen elke tweede woensdag in de maand bij elkaar, de kring wordt geleid door onze predikant Japke van Malde.
Wil je mee doen? Mail naar japkevanmalde@gmail.com, dan krijg je de inloggegevens van onze digitale bijeenkomst. Zolang als nodig is, zullen we digitaal bijbelen, zodra het weer kan, komen we samen in Vrijburg.

Afbeelding: een oude kindervertelling van Smelik en Naftaniël, en een recent boek van de stichting Pardes “Esther, een verhaal met vele gezichten”. Alle activiteiten