Bijbelkring

Datum
di 26 mei 2015
Tijd
10:00
Locatie
-

Het boek Handelingen is Lukas’ vervolg op zijn evangelie. De evangelist beschrijft hoe de leerlingen apostelen worden en vanuit Jeruzalem op weg gaan met de boodschap van Jezus Messias naar het Middellandse-Zeegebied tot aan Rome toe. De meeste aandacht gaat daarbij uit naar Petrus (hoofdstuk 1-12) en Paulus (hoofdstuk 13-28). Het boek heeft een open einde. De slothoofdstukken gaan over Paulus’ reis naar Jeruzalem, zijn arrestatie en zijn reis naar Rome.
In de bijbelkring lezen we in het seizoen 2014-2015 een selectie uit het boek Handelingen, waarbij we ons concentreren op de twee hoofdfiguren Petrus en Paulus. Beiden gaan hun eigen weg: waar Petrus zich vooral profileert als leider van de jonge kerk in Jeruzalem, ontpopt Paulus zich als reiziger. Hij trekt Europa in om nieuwe gemeentes te stichten en te bezoeken. Betekent dit ook dat de twee verschillende theologische opvattingen hebben? En zo ja, hoe zien die er dan uit?
U bent van harte welkom om mee te lezen! De bijbelkring komt in principe elke laatste dinsdag van de maand bijeen.Alle activiteiten