Mannenretraite op de Hoorneboeg

Datum
vr 14 nov 2014
Tijd
18:00
Locatie
-

Levenskunst, als het ontwikkelen van een eigen levenshouding, zal ook het thema zijn van de jaarlijkse Mannenretraite die dit jaar van 14 -16 november wordt georganiseerd op de Hoorneboeg. Levenskunst is een begrip dat overal opduikt. Filosofen houden strenge debatten over levenskunst. Er is een psychologie van de levenskunst. Uiteraard is er ook een Levenskunstbeurs en Levenskunstpraktijken, -trainingen en –therapieën zijn booming business.

Bij levenskunst staat de vraag centraal of en hoe je in staat bent je eigen leven te leiden. Welke kaders en richtlijnen heb je nodig om je eigen vrijheid vorm te geven? Vind je deze richtlijnen alleen in de filosofie, of zijn religieuze tradities ook vindplaatsen voor levenskunst?

Voor de deelnemers wordt er weer een uitgebreid tekstboek samengesteld, met teksten van onder andere, Joep Dohmen, Paul van Tongeren, Martha Nussbaum en Christa Anbeek. Ook staan er mooie  gedichten en liederen in het tekstboek. Door de afwisseling van persoonlijke retraitemomenten en onderlinge uitwisseling is er voor elke deelnemer ruimte om stil te staan bij de vraag naar de eigen levenshouding.

Ook dit jaar wordt de Mannenretraite begeleid door Ard Verkerke  en Henk van den Berg.

De mannenretraite is van vr 14 november va 18.00 uur tot en met zo 16 november tot 14.30 uur

 Alle activiteiten