Met Vrijburg op pad naar het labyrint

Datum
do 1 sep 2016
Tijd
19:30
Locatie
-

Deze zomer ligt in stadsoase De Hoftuin een bijzonder labyrint, gebouwd door Zinnig Noord – broedplaats voor zingeving – en de Protestantse Diaconie. Het labyrint staat symbool voor je eigen levensweg en je kunt het op allerlei manieren lopen: mijmerend, meditatief, met een vraag die je bezighoudt, of ‘gewoon’ als een zintuigelijke wandeling op een lekker blotevoetenpad.
Op donderdagavond 1 september om 19.30 uur gaan we daar vanuit Vrijburg een bezoek brengen. We zullen een workshop volgen bij de maker, Jonatan Bartling Hij geeft een inleiding over de betekenis en het gebruik van het labyrint, we kunnen in het labyrint mediteren op een eigen thema en na afloop gaan we in gesprek.
Labyrinten zijn oeroude vormen die over de hele wereld in verschillende culturen voorkomen en die bol staan van de symboliek. De eerste, simpele labyrinten zijn 4.500 jaar oud en werden o.a. gebruikt voor overgangsrituelen. In de middeleeuwen nam het christendom het labyrint als symbool over en kreeg het ook de functie van pelgrimage, in de beroemde kathedraal van Chartres bijvoorbeeld.
Er is plaats voor 6-20 deelnemers. De kosten zijn € 5,00 per persoon.
Opgeven kan door een mailtje naar aandacht@vrijburg.nlAlle activiteiten