Opening foto-expositie: Future Islands van Maarten Tromp

Datum
zo 28 jan 2018
Tijd
12:00
Locatie
-

De tentoonstelling Future Islands toont een bijzondere selectie van het werk van fotograaf en filmmaker Maarten Tromp (1980, NL). Analoge zwart-wit foto’s van momenten, plekken en ontmoetingen in Amsterdam.

In 2015 werd Tromp geselecteerd voor PS Camera, een project dat reflecteert op de geschiedenis van de Nederlandse fotografie door hedendaagse fotografen te verbinden met hun voorgangers via hun camera’s. Tromp werkte met de Rolleiflex-camera van Maria Austria (1915-1975). Hij maakte een nieuwe portretserie geïnspireerd door zowel Maria Austria’s straatfotografie als haar foto’s van (avant-garde) podiumkunsten. De serie Future Islands (2017) maakte hij tijdens zijn nachtelijke omzwervingen door Amsterdam.

Hij fotografeerde stillevens op verborgen plekken in de stad. Plaatsen waar tijd niet bestaat en het verleden en de toekomst één worden.

Maarten Tromp studeerde in 2005 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Zijn foto’s en films werden o.a. tentoongesteld bij FOTODOK, Fotofestival Naarden, in het Cobra Museum voor Moderne Kunst en in Museum Hilversum.

Deze expositie is mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst. De opening is op zondag 28 januari, na de kerkdienst, die ook het thema van deze expositie heeft.

Deze expositie is mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst. De expositie is door de week te bezichtigen van dinsdag t/m donderdag tussen 10.00 uur en 15.00 uur.

Als u van ver komt, is het raadzaam even van tevoren het bureau te bellen (020-671 42 77) of de zaal toegankelijk is in verband met verhuur.

Foto © Maarten TrompAlle activiteiten