Opening tetoonstelling ‘Terugkijken naar nu’

Datum
zo 9 jun 2024
Tijd
11:30
Locatie
Vrijburg

Een tentoonstelling van Peter Salentijn en Guus Glass.

Peter Salentijn (1951) is beeldend kunstenaar en woont en werkt in Amsterdam.

In deze tentoonstelling laat hij een klein overzicht zien van de afgelopen 40 jaar. In de eerste jaren vindt de thematiek zijn oorsprong in de natuur. De natuur in wording, eeuwig in beweging, verschuivend, veranderend. Het ontstaan van de eerste levensvormen op aarde, zoals de bister pentekeningen (o.a. uit het Cambrium). Via gemengde technieken maakt hij collages en acrylschilderijen met landschappelijke elementen.

De laatste jaren is de kat zijn inspiratiebron. In al haar verschijningsvormen is het een perfect en intrigerend wezen. In zijn schilderijen probeert hij de kat als het ware te vangen in beelden. Schilderijen met wisselende stemmingen, soms dromerig, dan weer krachtig of zelfs angstaanjagend. Soms realistisch geschilderd, soms sterk abstraherend.

Peter Salentijn exposeert regelmatig in diverse galeries en andere tentoonstellingsplekken, zoals in het Singer museum als lid van de Vereniging Beeldende Kunstenaars Laren – Blaricum.

 

Guus Glass (1961) heeft gestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en werkt sindsdien als zelfstandig beeldend kunstenaar in Amsterdam en als docent bij diverse centra voor kunsteducatie in Noord-Holland.

De grafiek van Guus Glass ontstaat op de grens van het bewuste en onbewuste,in het mistige gebied tussen droom en realiteit. Dit resulteert in voorstellingen, bestaande uit composiete wezens, vaak half dier, half mens, die soms lijken voort te komen uit mythologische sprookjes. Met een wereld vol figuratieve elementen probeert Glass zijn innerlijk te doorgronden en naar buiten toe te verbeelden. Zijn grafiek laat zich kenmerken door een heldere stijl en duidelijke vormen in houtsnede en ets afdrukken.

 

De opening van deze tentoonstelling is op zondag 9 juni na de kerkdienst in de Moddermanzaal en is op afspraak te bezoeken op de dinsdag, woensdag en donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur. Graag van tevoren bellen met het bureau 020-6714277

Namens de kunstcommissie

Liesjettie de Jong – van Dooijeweert

 Alle activiteiten