Taizéviering in Vrijburg

Datum
zo 17 mrt 2019
Tijd
10:30 - 11:30
Locatie
Vrijburg, kerkzaal

De oecumenische Taizé kloostergemeenschap is bekend om haar korte liederen die meestal vele malen herhaald worden. Het lied wordt als een gebed in je onderbewustzijn, en kan zo de hele dag dienen als meditatief, stil verlangen naar het hogere.

Ervaar iets van Taizé op zondagochtend 17 maart. gesteund en geleid door de Vrijburgcantorij zingen wij een achttal Taizéliederen, afgewisseld met teksten en ja, zeker ook een overweging. Er is zelfs een gezongen bijbellezing. Een belevenis in de traditie van deze open, vrije, oecumenische geloofsgemeenschap, die een inspiratie is voor velen. De viering wordt geleid door Joep de Valk.

Taizé is een plaatsje bij Cluny, Frankrijk, waar Roger Schutz in 1940 een oecumenische kloostergemeenschap stichtte om Joden, krijgsgevangenen en wezen op te vangen. Vanaf eind jaren vijftig komen in toenemende mate jongeren. In 2006 ontving de gemeenschap de Four Freedoms Award vanwege het bevorderen van vrijheid van godsdienst. Nu komen elke week duizenden jongeren voor ontmoeting en bezinning. Drie maal per dag komt men met alle bezoekers bijeen voor het gemeenschappelijk gezongen gebed.

Na afloop van de dienst napraten met koffie of thee en iets lekkers, bij de opening van een nieuwe tentoonstelling.Alle activiteiten