Vrijburg laat voorgaan: Peter Vandemeersch

Datum
zo 17 feb 2019
Tijd
10:30 - 11:30
Locatie
Vrijburg

Lux et Libertas, licht en vrijheid staat op het NRC. De postmoderne mens kijkt naar de media om licht te werpen op de voor velen onoverzichtelijke wereld om ons heen. Wat is waar? Wat is juist? Wat moeten we doen? Nu kerken naar de rand van de samenleving zijn verschoven, de politiek vecht om de stem van het volk en feiten niet eenduidig vaststaan, moeten wij onze meningsvorming en levensrichting steeds meer op media baseren. Als “bad journalism good business” betekent, zijn media dan wel een betrouwbare bron?

Peter Vandermeersch wil dat het NRC het middelpunt van de maatschappelijke discussie inneemt. Hoe zorgt hij dat de benodigde kwaliteit wordt geleverd binnen het dilemma journalisme vs commercie? Kan het licht van de kwaliteitskrant onze mening onderbouwen? En wat kunnen wijzelf als lezers bijdragen aan hun accuratesse, geloofwaardigheid en ethiek?

 De preek van Vandermeersch is ingebed in een zondagdienst over Licht en Vrijheid rondom de Bijbeltekst

Jullie zijn het licht in de wereld. Men steekt ook geen lamp aan om hem vervolgens onder een korenmaat weg te zetten, nee, men zet hem op een standaard, zodat hij licht geeft voor ieder die in huis is. Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede daden zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de hemel..

 De dienst wordt geleid door Joep de Valk. Na afloop ruim gelegenheid tot napraten en verdere discussie.

 

 Alle activiteiten