Welkom nieuwe organist

Datum
zo 15 sep 2019
Tijd
10:30 - 11:30
Locatie
Vrijburg, kerkzaal

Op 15 september heten we onze nieuwe organist  welkom in onze dienst. Jan Pieter Lanooy (Nieuwegein, 1993) begon al jong met orgelspelen  en kreeg later onder meer les van  de Haagse Kloosterkerk-organist Jan Hage. Hij behaalde zijn Bachelor Orgel in 2016 na te hebben gestudeerd aan de conservatoria van Rotterdam en Den Haag. In 2019 volgde de afsluiting van de Master Orgel in Den Haag, voor zowel zijn Bachelor als de Master behaalde hij de titel ‘cum laude’. Daarna volgde hij nog masterclasses bij bekende organisten.

Daarnaast studeerde Jan Pieter Geschiedenis en Muziekwetenschap aan de universiteiten van Leiden en Utrecht. Voor beide studies deed hij onderzoek naar orgelgerelateerde onderwerpen, zoals ‘Het orgel als stedelijk identiteitsobject in de 18de eeuw’ en ‘De accuraatheid van vogels in Messiaen’s orgelmuziek’.

Jan Pieter geeft soloconcerten in binnen- en buitenland. Daarnaast speelt hij regelmatig samen met andere instrumentalisten en ensembles, zoals het Vocaal ensemble Magnificat, Amsemble, het USKO en het Nationaal Jeugdorkest.

Naast zijn werk in Vrijburg valt Jan Pieter met enige regelmaat in als organist van de Westerkerk in Amsterdam. We zien er naar uit om met Jan Pieter samen te werken en van zijn orgelspel te genieten in Vrijburg. De dienst op 15 september wordt geleid door Jan Berkvens, predikant van de jongerengemeente Arminius en in Oude Wetering.Alle activiteiten