Loop het labyrint, een mini-pelgrimage in Amsterdam-Noord

door webmaster

Deze zomer bouwt Zinnig Noord – een broedplaats voor zingeving in Amsterdam Noord van de Protestantse Kerk Amsterdam – op twee locaties in Noord een levensgroot labyrint: een kunstwerk in 3D dat je zelf kunt bewandelen. 

Levenspad lopen
In middeleeuwse kerken, zoals die van Chartres, werd het labyrint al als een mini-pelgrimage gebruikt. Zinnig Noord blaast deze oude vorm van christelijke meditatie nieuw leven in. Het labyrint biedt de kans om je eigen levenspad in het klein te lopen. Terwijl je het kronkelende pad loopt, ontstaat er ruimte voor jouw levensvragen, ruimte om te reflecteren en te fantaseren.

Een bijzondere manier om het labyrint te lopen, is de theatervoorstelling Labyrint; daarin loop je mee, letterlijk door Noord, maar ook in een vertelling over levenspaden.

Zoektocht naar zin in Amsterdam
Zinnig Noord en het Labyrint zijn deel van de Amsterdamse pioniersbeweging van de Protestantse Kerk Amsterdam: een zoektocht naar nieuwe, aantrekkelijke en bijzondere vormen van kerk-zijn in Amsterdam. Uitgangspunt van Zinnig Noord is om voor mensen binnen én buiten de kerk een open plek te creëren rondom zingeving, levensvragen en geloof. Na anderhalf jaar werk wil Zinnig Noord de vruchten van dit bijzondere project graag stadsbreed delen. Het labyrint ligt open voor iedereen!

labyrint

Het labyrint ligt
1-22 juli op de NDSM-werf (tegenover de HEMA)
1-24 augustus in het Noorderpark (naast de Gele Pomp)

Voorstelling te zien
2-12 juli: Over het IJ festival
1-2, 8-9 en 15-16 augustus: Tolhuistuin

Workshops labyrint lopen
13-22 juli (NDSM-werf) en 18-24 augustus (Noorderpark)

Meer informatie: www.hetlabyrint.com, of neem contact op met projectleider Zinnig Noord Jonatan Bartling, 06 48 51 90 00, jonatanbartling@gmail.com

gepubliceerd op 2 juli 2015Alle nieuws-items