Markt in Vrijburg

door webmaster

Vanaf zondag 23 februari wordt er 4 weken lang na de kerkdienst een markt gehouden, waarbij alle spullen die bij een grote opruimactie van de zolder, uit de kasten en uit andere hoeken en gaten van Vrijburg zijn gekomen, worden verkocht.

Zoals u misschien weet proberen wij het begrotingstekort terug te dringen door zeer actief bezig te zijn met de verhuur van onze zalen en kamers. Dit zonder al teveel inbreuk te maken op onze eigen dienst en onze behoefte aan ruimtes voor activiteiten en groepen. Sommige huurders hebben berg- en kastruimte nodig en daarom zijn we flink aan het opruimen en herindelen geslagen. Een enthousiaste groep vrijwilligers is daar onder leiding van Mariette Hamakers en Dik Mook mee bezig geweest. Veel spullen zijn al opgehaald door hun rechtmatige eigenaren, veel is er weggedaan, maar ook zijn er nog veel -veelal goede- spullen niet meer nodig, achtergelaten door reeds lang vertrokken huurders,  of van geheel onbekende herkomst.

Deze spullen worden verkocht tegen een vrijwillige bijdrage. Van de opbrengst willen we de keuken op de 1e verdieping wat uitbreiden, zodat de Moddermanzaal beter geschikt is voor de verhuur en de keuken op de begane grond niet belast wordt door 2 huurders tegelijk. Deze keuken heeft slechts een aanrecht met een koudwaterkraan. Wij willen daar dus in ieder geval een boiler laten plaatsen, maar zouden ook graag het serviesgoed willen uitbreiden en een magnetron, een waterkoker en misschien zelfs een kookplaat willen plaatsen. Dit hangt af van de opbrengst van de markt.

Komt dus allen!

gepubliceerd op 20 februari 2014Alle nieuws-items