Mini-pelgrimage in hartje stad

door webmaster

LOOP HET LABYRINT IN HOFTUIN VAN 25 JUNI TOT 11 SEPTEMBER

Zinnig Noord – broedplaats voor zingeving van de Protestantse Kerk Amsterdam – steekt deze zomer het IJ over en bouwt een bijzonder labyrint in de prachtige Hoftuin, samen met de Protestantse Diaconie. Het labyrint wordt 25 juni geopend, op het Hoftuin Zomerfeest.

Het labyrint is een oude vorm van (christelijke) meditatie. Je kunt het op allerlei manieren lopen: langzaam en verstild, of juist met een vraag of een thema dat je bezighoudt. Terwijl je de weg naar het midden gaat, kun je rustig mijmeren, of gewoon je zintuigen openzetten.

Vorig jaar bouwde Zinnig Noord samen met theatermakers en kunstenaars al twee labyrinten in Amsterdam Noord. Het bijzondere van het labyrint in de Hoftuin is dat het pad uit verschillende natuurlijke materialen bestaat. Spannend -en heerlijk- om op je blote voeten te lopen.

Loop het labyrint – ook als zomerexcursie

In de periode van 26 juni tot 11 september is het labyrint vrij te belopen en organiseert Zinnig Noord ook labyrint-workshops, voor individuen en bestaande groepen vanuit vriendengroep, kerk, buurthuis of ander verband. Met: inleiding over de betekenis van het labyrint, mediteren op een eigen thema, in gesprek gaan en afsluiten op het terras van de Hoftuin. Interesse? Neem contact op met Jonatan Bartling.

www.zinnignoord.nl | jonatan@zinnignoord.nl | 06 48 51 9000

Hoftuin: Nieuwe Herengracht 18A, Amsterdam. Dagelijks open van 10.00 tot 18.00 uur.

gepubliceerd op 19 juni 2016Alle nieuws-items