Moskee- en kerkloop in Amsterdam Noord.

door webmaster

MOSKEEËN EN KERKEN OPENEN HUN DEUREN OP ZATERDAGMIDDAG 20 JUNI TUSSEN 14.00 – 17.00 UUR

Geen brug te ver of ruimte te klein als je elkaar wilt ontmoeten. Op zaterdagmiddag 20 juni openen vier moskeeën en drie kerken in Amsterdam-Noord gastvrij hun deuren. Voor iedereen die nieuwsgierig is naar de binnenkant van een kerk of moskee. Thema: Binnenstebuiten.
De middag start om 13.30 uur met bijwonen van gebed en Koranlezing in Moskee Emir Sultan, Spelderholt 167. Hier start om 14.00 uur ook de gezamenlijke fietstocht. Ergens anders beginnen? Dat kan!  Alle locaties zijn individueel te bezoeken en overal kan worden gestart. De bezoekers worden ontvangen met uitleg of een rondleiding.
Zaterdagavond 20 juni is de Nieuwendammerkerk open tussen 19.00-23.00 uur. Programma onderdelen: Laat je verrassen en ga 15 minuten lang in gesprek met een onbekende uit Noord: een katholiek, een moslim, een ongelovige en nog veel meer keuzes. Het Nieuwendammerkerkkoor zingt verschillende versies van het Onze Vader (o.a. Liszt, Strawinsky). In de solotheatervoorstelling ‘Alejandro en José’ vertelt Nellie Markus over haar werk met kinderen in Mexico. Hele avond: Tentoonstelling met prenten uit de 17e eeuw uitgeleend door het Bijbels Museum: ‘Het Boeck der Natuere’.
Vanaf 22.15 uur is iedereen welkom bij de iftarmaaltijd in de El Mousshinine Moskee, Meeuwenlaan 31. Met deze maaltijd wordt ’s avonds het vasten tijdens de Ramadan doorbroken. Maaltijd vanaf zonsondergang. Aanmelden via info@moskeeenkerk.nl.

 

Alle locaties – van moskee tot Koptisch-orthodoxe kerk – zijn te vinden op: www.moskeeenkerk.nl .

 

De moskee&kerkloop is een initiatief van de Nieuwendammerkerk, een van de kerken van de Protestantse Kerk Amsterdam.

gepubliceerd op 15 juni 2015Alle nieuws-items