Nieuw in Amsterdam: Studentenkerk op zondagmiddag

door webmaster

Op 22 februari begint de Studentenkerk Amsterdam: klassieke muziek, stilte en een goed verhaal van studentenpredikant Jessa van der Vaart. Een uur om tot rust te komen, geïnspireerd te raken of gewoon om leuke mensen te ontmoeten. De diensten vinden plaats in de Oude Lutherse Kerk aan het Spui. Elke laatste zondagmiddag van de maand, met borrel na afloop.

Elke dienst heeft een ander thema, geïnspireerd op de gesprekken die Jessa als studentenpredikant voert met studenten: over vriendschap, keuzestress, schuldgevoelens, identiteit, geweld in de wereld, eenzaamheid, relaties en racisme. ‘Deze thema’s lijken hedendaags, maar ze zijn van alle tijden. In mijn verhaal spiegel ik ervaringen van nu aan oude verhalen uit de Bijbel, die verrassend actueel zijn.’ Conservatoriumstudenten spelen een bestaand stuk of improviseren bij het thema van de maand.

Moet je studenten wel lastigvallen met een kerkdienst? Jessa: ‘Zeker wel! Studenten van nu zijn overladen. Een kerkdienst is een beproefd format om tot rust te komen, en te ervaren dat je er niet alleen voor staat. Bovendien spoort het je aan om er ook voor anderen te zijn, en daar worden mensen gelukkig van.’

Goededadencollecte

Bij een kerkdienst hoort een collecte, maar in plaats van geld vraagt de Studentenkerk om een bijdrage in de vorm van een goede daad. ‘Twee euro in een zakje doen is makkelijk, maar houdt het doel van het geld ook op afstand. Met de goededadencollecte geef je geen geld maar iets anders: ergens in de komende maand groet je je buren, koop je een Straatkrant, of doe je de afwas voor je huisgenoot.’

Jessa van der Vaart

Jessa groeide op in een atheïstisch gezin, maar besloot tijdens haar studie na een paar jaar Nederlands over te stappen naar theologie, aan de UvA. Ze sinds 2008 predikant in Vrijburg, een protestantse kerk in Oud-Zuid, en sinds een jaar als studentenpredikant verbonden aan SPA020, het studentenpastoraat in Amsterdam.

Wat: Studentenkerk Amsterdam, iedere laatste zondagmiddag van de maand

Wanneer: Eerste dienst: 22 februari om 16.00 uur, thema: 40 dagen zonder succes

Waar: Oude Lutherse Kerk (ook bekend als de Aula van de UvA), Singel 411 op de hoek met het Spui

Welkom: alle studenten
Facebook en Twitter
www.studentenkerkamsterdam.nl

gepubliceerd op 31 januari 2015Alle nieuws-items