Op elk godshuis een regenboogvlag

door webmaster

Lancering EuroPride Vlaggenactie in Amsterdam West, zondag 3 april

Van zaterdag 23 juli t/m zondag 7 augustus 2016 strijkt EuroPride neer in Amsterdam. Reden voor de Protestantse Kerk Amsterdam en de organisatoren van de Gay Pride Kerkdienst om bezoekers ook namens de kerken welkom te heten in de stad, met een regenboogvlag aan het liefst elk gebouw.

Regenbooggemeente Amsterdam-West ontvangt eerste vlag

Zondag 3 april start de vlaggencampagne met de lancering van een actie voor crowdfunding in kerkgebouw De Ark Amsterdam-West. Hier huist de Regenbooggemeente die de eerste regenboogvlag in ontvangst neemt. Ds. Miekie Myburgh: ‘Wij vinden het een grote eer de eerste vlag in ontvangst te mogen nemen. We hopen van harte dat alle kerken en andere godshuizen de regenboogvlag laten wapperen tijdens EuroPride, om te laten merken dat ook alle gelovige inwoners van Amsterdam de deelnemers welkom heten en een goede tijd wensen.’

Crowdfunding voor drie grote regenboogvlaggen

De crowdfunding die 3 april van start gaat, is bedoeld voor drie regenboogvlaggen van extra groot formaat. Een van de regenboogvlaggen gaat een rol spelen in de openingsviering van de EuroPride in het Vondelpark op zaterdag 23 juli. Initiatiefnemer Wielie Elhorst, zelf homoseksueel en predikant: ‘We gebruiken de vlag tijdens de viering en later op de dag tijdens de Pride Walk naar De Dam. We hopen dat het een hart onder de riem is voor alle deelnemers aan de EuroPride uit het buitenland. Veel van hen komen uit landen waar je nauwelijks openlijk homo kunt zijn, ook omdat kerken of andere religieuze overheden dit al dan niet actief tegenhouden.’ Een van de drie grote regenboogvlaggen wordt overhandigd aan vertegenwoordigers van de WorldPride die in 2017 in Madrid plaatsvindt om ook daar weer een regenboogviering te organiseren.

Veelzijdig crowdfundingsaanbod

Donaties voor de crowdfundingsactie zijn welkom op www.geloofinjeproject.nl. Voor wie dat wil, staan daar verschillende aanbiedingen tegenover: van een regenboogvlag tot Pride bier. En van een huiskamerconcert tot een benefietconcert met onder meer homomannenkoor Manoeuvre op vrijdag 3 juni in de Keizersgrachtkerk. Zie ook Facebook EuroPrideVlaggenactie.

Brede ondersteuning
De crowdfundingsactie wordt breed ondersteund door de kerken en de LHBT-gemeenschap (Lesbisch, Homoseksueel, Biseksueel, Transgender). Onder hen zijn Tanja Ineke, voorzitter COC Nederland, ds. Karin van den Broeke (voorzitter Protestantse Kerk in Nederland) en mgr. Joris Vercammen (aartsbisschop van de Oud Katholieke Kerk in Nederland).

Religious Pride
De crowdfundingsactie is onderdeel van Religious Pride, met een openluchtviering op zaterdag 23 juli om 11.00 uur in het Vondelpark en de World Religion Boat in de Canal Parade op zaterdag 6 augustus. Religious Pride wil laten zien dat religies kunnen doen waar ze voor bedoeld zijn: mensen met elkaar verbinden in naam van God.

gepubliceerd op 29 maart 2016Alle nieuws-items