Openluchtverhalen

door webmaster

‘Openluchtverhalen’ m.m.v. Witteman, Van Straten, Cornelisse, Fresku, Schlikker en Fretz

DAKLOZEN RECITEREN GEDICHT OF VERHAAL VAN BEKENDE SCHRIJVER VOOR €1,-

Op de feestelijke tiende editie van de jaarlijkse Amsterdamse Daklozendag, woensdag 15 juni a.s., lanceert Straatpastor Luc Tanja met enkele bekende Nederlandse schrijvers een bijzonder literair initiatief: Openluchtverhalen. Korte verhalen en gedichten van bekende schrijvers, alleen verkrijgbaar bij een dakloze.

Dakloze draagt o.a. Sylvia Witteman voor
De initiatiefnemers introduceren met Openluchtverhalen een nieuw podium voor korte verhalen en poëzie in Nederland. En tegelijk een nieuw verdienmodel voor daklozen.
De eerste zes schrijvers die meewerken aan het project zijn Sylvia Witteman, Henk van Straten, Paulien Cornelisse, Fresku, Roos Schlikker en Johan Fretz. De komende zes weken zullen hun teksten voor slechts €1,- op verzoek te horen zijn op diverse terrassen, straten en in parken in Amsterdam. Als deze periode succesvol verloopt, wordt het project later dit jaar in heel Nederland ingevoerd.

Eerste Openluchtverhaal voorgedragen op 10e Daklozendag
Het eerste verhaal, van Paulien Cornelisse, wordt op Daklozendag om 15:30 uur aan het publiek voorgelezen door dakloze Carla in de Hoftuin, achter de Hermitage in Amsterdam. De Daklozendag biedt ook een informatiemarkt, presentaties van diverse vernieuwende projecten, muziek, eten, spelletjes en vraagt aandacht voor de onzinnige boetes voor buitenslapen.

Positieve ontmoetingen
Daklozen, mensen bekend met het leven op straat,  beleidsmakers, hulpverleners en belangstellenden zijn van harte welkom. Dit jaarlijkse tuinfeest is dé gelegenheid om elkaar te ontmoeten, zonder dat het meteen over de vele problemen moet gaan. De Daklozendag wordt georganiseerd door de Protestantse Diaconie Amsterdam, de Belangenbehartiging Druggebruikers MDHG en Bureau Straatjurist.

Wanneer en waar: Woensdag 15 juni, Hoftuin gelegen achter het Corvershof, Nieuwe Herengracht 18, ingang plantsoen Weesperstraat, 14.00-18.30 uur.
Facebook: www.facebook.com/events/475427382606941

Openluchtverhalen is een gezamenlijk initiatief van Het Straatpastoraat en Lemz.

gepubliceerd op 13 juni 2016Alle nieuws-items