Oud-voorzitter Hein Heuff overleden

door webmaster

Woensdag 6 januari is  onze oud-voorzitter Hendrik Heuff overleden op de leeftijd van 78 jaar.
De afscheidsbijeenkomst heeft afgelopen woensdag in familiekring plaatsgevonden in de Remonstrantse kerk te Nieuwkoop. Ds Tjaard Barnard  remonstrants predikant te Rotterdam is bij deze bijeenkomst voorgegaan.
Hein Heuff heeft veel voor deze remonstrantse gemeente betekend. Voorzitter geweest van de kerkenraad evenals voorzitter van het toenmalige bestuur Vrijburg. Hij was een contentieus bestuurder en hij heeft veel energie gestoken in onze geloofsgemeenschap om deze te laten groeien en bloeien. Hij was een markante persoon binnen onze geloofsgemeenschap met hart voor deze gemeente waar hij zich ook zo thuis voelde.
Van Hein zagen we een andere kant van zijn persoonlijkheid tijdens de vele rollen die hij vertolkt heeft bij de toneelvoorstellingen van Cabaal hier in deze kerkzaal. Hij genoot enorm van het in de huid kruipen van een ander personage en deze gestalte te geven.
De laatste jaren was Hein geen lid meer van onze gemeente maar was hij landelijk lid van de remonstranten. Hein Heuff bleef op afstand betrokken bij onze geloofsgemeenschap waar hij zoveel voor gedaan heeft en waar wij altijd met veel waardering aan terug zullen denken.

gepubliceerd op 17 januari 2016Alle nieuws-items