Roze kerstviering steunt homoseksuele asielzoekers

door webmaster

Lustrumviering Pink Christmas Kerkdienst in Amsterdam op 20 december 2015
De Pink Christmas Kerkdienst viert zijn lustrum. Voor de vijfde keer wordt het kerstfeest roze gevierd, dit maal met speciale aandacht voor lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT) asielzoekers. Sandro Kortekaas van LGBT Asylum Support is de eregast in deze dienst.

Onder een roze hemel: LHBT-asielzoekers in het middelpunt

‘We leven in een tijd met een onnoemelijk aantal mensen op drift, weggedreven uit alles wat hen vertrouwd is. Onder hen bevinden zich ook LHBT-asielzoekers. Wij vernemen dat zij het extra moeilijk hebben. Juist daarom willen wij aandacht besteden aan deze groep,’ aldus Wielie Elhorst, coördinator van de Pink Christmas Kerkdienst. In de dienst zal voor het werk van LGBT Asylum Support worden gecollecteerd.

Interview met Sandro Kortekaas (LGBT Asylum Support)

Om het verhaal van de LHBT-asielzoekers  kracht bij te zetten is Sandro Kortekaas van de Stichting LGBT Asylum Support in het bijzonder uitgenodigd. Sandro: ‘Ik ben erg blij met deze uitnodiging. Wij maken ons sterk voor aparte opvang voor deze asielzoekers, zodat zij de rust vinden en de veiligheid die zij zo hard nodig hebben. Nog maar zeer onlangs mocht ik dit bepleiten in de Tweede Kamer.’ Sandro wordt door Wilfred Scholten (NCRV/KRO) geïnterviewd.

Delen uit Messiah door Galakoor

Het Galakoor (Gay and Lesbian klassiek koor Amsterdam) vormt de muzikale ruggengraat van de avond. Onder leiding van dirigent Yt Nicolai brengt Gala delen uit Messiah van G.F. Haendel.

Dolly Bellefleur verzorgt Kerst Sing In

Dolly Bellefleur verleende meerdere keren haar medewerking aan de Pink Christmas Kerkdienst. Dit keer verzorgt zij opnieuw een Kerst Sing In, vanaf 17.45 uur.

Tijd en plaats
Zondag 20 december 2015
Voorganger: ds. Ina Veldhuizen (Doetinchem)
Inloop vanaf 17.30 uur
Kerst Sing In: 17.45 uur
Dienst: 18.00-19.15 uur
Keizersgrachtkerk: Keizersgracht 566 in Amsterdam.
Toegankelijk voor rolstoel, ringleiding voor doven en slechthorenden, doventolk aanwezig,
Na afloop kerstbrood, glühwein en warme chocolademelk.
Live meeluisteren via: www.keizersgrachtkerk.nl -> kerkdiensten.

 

gepubliceerd op 15 december 2015Alle nieuws-items