Solidariteitswandeling 22 februari 2015

door webmaster

Aanstaande zondag 22 februari houden joden, moslims, christenen, humanisten en andere Amsterdammers op initiatief van moskee Al Kabir een solidariteitswandeling.

NEE tegen toenemende joden- en moslimhaat

Met de wandeling willen de organisatoren een oproep doen voor vrede, respect, liefde en vriendschap en tegelijkertijd een krachtig NEE laten horen als reactie op de agressie tegen gebedshuizen en toenemende joden- en moslimhaat. De organisatoren staan in al hun diversiteit voor een Mokum dat bescherming biedt aan elkaar én elkaars gebouwen; voor eenheid in verscheidenheid. Iedereen, ongeacht religie, overtuiging of afkomst, is welkom om mee te lopen.

Langs synagoge, kerk en moskee

Vanaf de Portugese synagoge bij het Jonas Daniël Meijerplein lopen de deelnemers via de Mozes en Aäronkerk naar moskee Al Kabir op de Weesperzijde. Bij de kerk en de moskee worden bloemen aangeboden en neergelegd. Bij het beeld van de Dokwerker houdt Julia van Rijn, scriba van de Protestantse Kerk Amsterdam, een toespraak.

 Organisatoren

Vriendschapskring Salaam-Shalom, de Liberaal Joodse Gemeente Amsterdam en het Veiligheidspact tegen discriminatie zijn mede-organisatoren. Inmiddels hebben zich een groot aantal organisaties uit solidariteit bij het initiatief aangesloten, waaronder de Protestantse Kerk Amsterdam en de Katholieke Kerk Amsterdam.

Waar: Verzamelpunt om 14.45 bij de Dokwerker

gepubliceerd op 20 februari 2015Alle nieuws-items