Zondag a.s. 10.30 uur: ‘Wie ben ik? Over David en Saul’

door Joost Röselaers

In het Mauritshuis hangt een prachtig schilderij door Rembrandt van het verhaal van David en Saul, waar zondag het licht op valt. Het is een verhaal over twee oergestalten. Zij zitten in ieder van ons. Saul neemt ruimte in beslag. Hij heeft mooie kleren aan. Hij straalt macht uit. Toch is er angst te lezen in zijn ogen. David zit bescheiden in een hoekje. Hij speelt op zijn harp. Hij straalt innerlijke ruimte uit. ‘Wie ben ik?’, vraagt Dietrich Bonhoeffer zich af in een gedicht. ‘Wie ben ik? De een of de ander? Ben ik nu de een en morgen de ander? Ben ik beiden tegelijk? Wie ik ook ben, U kent mij.’
Joost Röselaers leidt de dienst, Jan Pieter Lanooij speelt op het orgel. Er is koffie en thee na afloop. U bent allen van harte welkom!

gepubliceerd op 12 juni 2022Alle nieuws-items