Expositie Robert Lambermont

door webmaster

Vanaf 13 januari zal de tentoonstelling in Vrijburg gewijd zijn aan de veelzijdige kunstenaar Robert Lambermont.

Haarlemmer Robert Lambermont is zowel beeldend kunstenaar als pianist. Het ontstaansproces van Lambermonts objecten verloopt organisch en intuïtief. Hij verzamelt vormen en bewegingen die hem opvallen in onder meer gebouwen en landschappen, maar ook in minder materiële zaken zoals de muziek van Simeon ten Holt. Op grond van poëtische overwegingen maakt hij een selectie uit alle indrukken en vertaalt deze naar tekeningen en kinetische objecten.

Als pianist is Lambermont gespecialiseerd in de muziek van Simeon ten Holt en voert hij regelmatig zijn composities uit, al dan niet in combinatie met tentoonstellingen van zijn beeldend werk. Ten Holt beschouwde Robert Lambermont als één van de warmste pleitbezorgers van zijn muziek en nodigde hem regelmatig uit om zijn muziek te vertolken.

Tekeningen en objecten van Robert Lambermont zijn opgenomen in collecties in binnen- en buitenland waaronder de Rijkscollectie Zuiderzeemuseum, Bonnefantenmuseum Maastricht en het Teylers Museum Haarlem. Robert Lambermont ontving in januari 2017 de Werkbijdrage Bewezen Talent van het Mondriaan Fonds.

U bent van harte welkom op de opening op zondag 13 januari om 11.45 uur in de Moddermanzaal. De tentoonstelling is te bezoeken tot 12 maart.

Namens de tentoonstellingscommissie,

Gert van Drimmelen

gepubliceerd op 7 januari 2019Alle nieuws-items