In memoriam: Holkje van der Veer

door martijn

Een van onze vaste podcastschrijver van onze Vrijburg Miniaturen, Holkje van der Veer, is plotseling overleden. Podcastluisteraars kennen haar niet alleen van naam maar ook van haar stem, want terwijl alle andere Podcastteksten door Gert van Drimmelen worden voorgelezen, stond zij er op haar teksten zelf te lezen. Haar laatste was met Pasen, ‘De geboorte van de taal van het hart’. We hebben ze voor u HIER nog even op een rijtje gezet, alle 14 in totaal. Ze is 61 geworden.

Holkje kwam uit een doopsgezind gezin. Ze werd groot in ons jeugdwerk en daardoor geïnspireerd studeerde ze Cultureel Werk en theologie, en ontwikkelde jeugdwerk in het dominicanenklooster in Zwolle, gebaseerd op haar brede ervaring en achtergrond. Ze werd rooms katholiek en trad toe tot de congregatie van dominicanessen.

Holkje leed aan de bindweefselziekte Syndroom van Marfan. Hoe zwaar soms ook, ze liet zich niet beperken door haar ‘bijzondere lichaam’, zoals ze dat zelf benoemde. De laatste 12 jaar woonde ze in Nijmegen waar ze boeken schreef over haar leven ter inspiratie en bemoediging: Verlangen als antwoord, Drijf-Veer en Veer-kracht. Ze verscheen op TV en participeerde in projecten met cabaretiers en recent nog in een uitwisseling met kunstenaars waarbij ze danste.

We zullen haar inspirerende gedachten èn stem missen.

gepubliceerd op 14 juni 2022Alle nieuws-items