Jan en Lenie van Reijendam

Afgelopen donderdag (26-11-2020) is Jan van Reijendam overleden, in de leeftijd van 81 jaar. Wij verliezen in Jan een zeer actief en betrokken gemeentelid. Hij was decennialang de steun en toeverlaat van onze oud-predikant Lenie van Reijendam-Beek. De laatste jaren was hij onder andere een betrokken koster.  Wij gaan Jan missen. Wij wensen zijn geliefde Lenie en hun zonen Willem en Jaap veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.

Gisterochtend (29-11-2020) ontvingen wij het verdrietige bericht dat zijn vrouw Lenie van Reijendam-Beek is overleden. Jan en Lenie zijn ruim 57 jaar getrouwd geweest en hun liefde ging over de grenzen van de dood. Lenie van Reijendam was jarenlang een zeer geliefde predikant van de Vereniging van Vrijzinnige Protestanten in Amsterdam. Velen trokken naar Vrijburg om haar op zondag te horen. Haar pastorale gaven waren velen tot steun en bemoediging. Vrijburg is in rouw.

De uitvaartdienst voor Jan en Lenie, geleid door Joost Röselaers, vindt in besloten kring plaats op vrijdag 4 december om 12.15 uur in Vrijzinnig Centrum Vrijburg te Amsterdam.

Hieronder kunt u de uitvaartsdienst terugkijken.

Hier vindt u de toespraken:

Klik hier voor de Ligurgie Afscheidsdienst Jan en Lenie van Reijendam.