‘Moeder Aarde boven winst!’ – voorafgaand aan landelijke demonstratie op ZuidAs op 31 mei spreekt Interreligieuze Klimaatviering zich uit

door Bestuur Vrijburg

Voorafgaand aan de landelijke Klimaatmars ‘Mensen boven winst´ op 31 mei op de ZuidAs zullen hindoes, boeddhisten, moslims, joden, humanisten en christenen hun zorg uiten over de toenemende, onontkoombare klimaatcrisis. Ook politicus en schrijver Jan Terlouw neemt deel aan de Klimaatviering.

De levensbeschouwingen spreken zich uit tegen de grenzeloze zucht naar winst van grote bedrijven. Vanuit hun levensvisie geven ze stem aan het verlangen om Moeder Aarde hiertegen te beschermen.

Vrijburg

De viering vindt om 12.30 plaats in Vrijburg, het kerkgebouw van de Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. Een kwartier lopen van de ZuidAs. Rachelle van Andel, predikant van Vrijburg: “Een leefbare aarde glipt door onze vingers heen. En degenen die daar het minst verantwoordelijk voor zijn, lijden er het meest onder. We hebben plaatsen nodig waar we elkaars stemmen horen en versterken. Dat hebben wij voor ogen met deze Interreligieuze Klimaatviering.

Vertegenwoordigers en kunstenaars van diverse levensbeschouwingen werken aan de viering mee. Ook politicus en schrijver Jan Terlouw levert een bijdrage.

‘Moeder aarde boven winst’

Want terwijl de klimaatcrisis inmiddels alles bedreigt wat ons lief is, gaan grote bedrijven rustig door met het financieren en faciliteren van projecten die grote schade toebrengen aan natuur, milieu en mens. De landelijke demonstratie op de ZuidAs wordt georganiseerd door de Klimaatcrisis Coalitie, een samenwerkingsverband van Oxfam Novib, FNV, Fridays For Future, Greenpeace, Extinction Rebellion, Fossielvrij NL, Milieudefensie, DeGoedeZaak en TNI.

De bijeenkomst zal te volgen zijn via vrijburg.nl/kerk-tv/ 

gepubliceerd op 24 mei 2024Alle nieuws-items