Nieuw: Vrijburg Filmcafé, met “Lingui, the sacred bonds”

door Bestuur Vrijburg

Vrijburg Filmcafé: Lingui, the sacred bonds

Op zondag 10 december, de slotdag van Orange the World, kijken we Lingui, the sacred bonds. Deze bijzondere en aangrijpende film komt uit Tsjaad, een land waaruit we zelden films te zien krijgen. Prachtige beelden omlijsten een verhaal dat diep raakt. Een verhaal over geweld tegen vrouwen en hun strijd tegen het onrecht dat zij tegenkomen.

Als alleenstaande moeder werd Amina verstoten door haar familie en de gemeenschap. Wanneer haar vijftienjarige dochter Maria zwanger blijkt te zijn en het absoluut niet wil houden, wacht haar nog een zwaarder lot dan Amina zelf: in het Islamitische Tsjaad staat op abortus immers een zware straf. Moeder en dochter hebben geen andere keuze dan zichzelf te helpen en een beroep te doen op vrouwelijke solidariteit in een patriarchale samenleving.

Lingui, the Sacred Bonds is een krachtig en ontroerend vrouwenportret dat het taboe rond ongelijkheid en abortus op een beklijvende manier aansnijdt. Mahamat-Saleh Haroun brengt met zijn prachtig geschoten film een ode aan vrouwelijke verbondenheid en verzet tegen traditionele machtsstructuren. Lingui werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van Cannes en werd internationaal lovend ontvangen.

Na de film gaan we onder het genot van een drankje en een hapje dieper op de film in: welke diepere lagen heb je gezien, wat raakte je en wat neem je ervan mee? De avond wordt begeleid door ds. Jan Berkvens.

Bekijk hier de trailer:

Vrijburg Filmcafé

Zondag 10 december 2022

Aanvang 19.30 uur

We vragen een vrijwillige bijdrage voor het Orange Trust Fund: https://www.orangetheworld.nl/over-de-campagne/trust-fund-to-end-violence-against-women/

gepubliceerd op 22 november 2023Alle nieuws-items