Van het bureau

door Brigitte Kristel

Nu ik al een tijdje ook in de verhuur meeloop, kom ik af en toe bekende gezichten tegen bij terugkerende evenementen. Zo kreeg ik laatst de organisator aan de deur van een conferentie, die een paar jaar terug ook al in Vrijburg had plaatsgevonden. Ze wilden opnieuw komen en hij kwam vast de details doorspreken.
Allereerst wilden ze gebruikmaken van beeld en geluid. Ik herinnerde me dat ik destijds voor het eerst trillend achter het mengpaneel zat. Gelukkig hebben we daar nu een kundige vrijwilliger voor, dus dat was alvast één probleem minder.
Hij verzekerde me dat de conferentie niet zou uitlopen, maar ik herinnerde me de vorige keer, toen alles ruim een uur later dan gepland begon, omdat zowel de sprekers als de bezoekers alsmaar niet kwamen opdagen. Volgens hem lag dat eraan dat de kerk zo moeilijk bereikbaar is met openbaar vervoer. Dat valt volgens mij wel mee, zeker met de nieuwe noord-zuidlijn, en ik noemde de haltes in de omgeving. Voor de zekerheid vroeg hij nog om een plattegrond van de buurt.
Hij kondigde aan dat ze ook deze keer weer zelf voor de hapjes en de drankjes zouden zorgen. En dat ze keuken opgeruimd en schoon zouden achterlaten, net als de vorige keer. Ik herinnerde me ineens weer de trotse blik waarmee een welwillende jongeman me de werkelijk blinkende keukenvloer liet zien. Hij had al dweilend meteen een plas water rond de vuilnisbak weggewerkt. De volgende dag bleek dat het geen water was geweest, maar gemorste olie uit een frituurpan. De vloer was bedekt met een dunne film van vet.
De man gaf me een hand ten afscheid en vroeg: Dat gaat allemaal lukken, toch? En ik antwoordde met meer overtuiging dan ik vanbinnen voelde: Natuurlijk, het komt helemaal goed!

gepubliceerd op 22 oktober 2018Alle nieuws-items