Vrijburg deelt blikken Vrijheidsmaaltijdsoep uit

door Joost Röselaers

Wie wil soep ontvangen? En wie heeft er tijd om soep langs te brengen?

Na Woningsdag en de Dodenherdenking op 4 mei wordt er op 5 mei 75 jaar bevrijding gevierd. Ook Vrijburg besteedt er aandacht aan.

Carla Josephus Jitta zal het verhaal vertellen over haar bevrijding in februari 1944 en Jan Michiel Otto en Marileen van der Most van Spijk omlijsten dit met muziek. Joost Röselaers opent en sluit de bijeenkomst, het zal op 5 mei te vinden zijn op de website van Vrijburg.

In heel Amsterdam zouden er vrijheidsmaaltijden worden georganiseerd. Het Amsterdams comité 4-5 mei heeft nu voor blikken soep gezorgd als vrijheidsmaaltijd. Vrijburg mag dertig van die blikken cadeau doen.
Wie weet iemand voor wie een blik juist dit jaar een goed bevrijdingsgebaar zou zijn?
En wie heeft er tijd om een blik te bezorgen?

Denk bijvoorbeeld aan iemand die er alleen voor staat, of iemand die net hersteld is van corona. Of zomaar, omdat het klopt. Er komt een katoenen tasje mee om het blik in af te geven met een ansichtkaart voor een aanvullende tekst.

De blikken kunnen worden opgehaald op 4 en 5 mei tussen 10 en 11 uur, op het bureau van Vrijburg, ingang Herman Gorterstraat 31. U kunt zich als soep-bezorger aanmelden via kostervrijburg@gmail.com

Joost Röselaers en Mariette Hamaker

gepubliceerd op 30 april 2020Alle nieuws-items