Vrijburg zoekt nieuwe predikant (bijgewerkte versie)

door Bestuur Vrijburg

Vacature Predikant Vrijburg (0,7 fte) 

Ter versterking van ons voorgangersteam zoekt Vrijburg Amsterdam een predikant van Vrijburg met speciale aandacht voor kinderen en jongeren voor 0,7 fte. In lijn met onze missie zoeken wij een predikant die zich thuis voelt in het vrijzinnige gedachtegoed. Voor meer informatie over Vrijburg zie profiel gemeente Vrijburg (link). 

Taakinvulling:

De predikant maakt deel uit van een team van drie voorgangers, die allen naast algemeen predikantswerk een specifieke taak hebben in de groei en continuïteit van onze gemeente. De taak van de nieuwe predikant bestaat voor een substantieel deel van de aanstelling uit het organiseren van en uitvoering geven aan (pastorale) activiteiten voor en met de groep tieners en twintigers in onze gemeente. 

De taakinvulling bestaat uit drie delen (voor uitgebreide beschrijving zie profiel predikant (link):

  • Algemeen predikantswerk VVP; 
  • overleg en voorbereiding speciale kerkdiensten met Kinderkerkteam en contacten leggen en onderhouden met ouders; 
  • de nieuwe tienergroep begeleiden en verantwoordelijk voor de strategie en organisatie van de Kelder (de jongerenruimte).

Bent u vrijzinnig predikant en wilt u deel worden van ons enthousiaste betrokken Vrijburg team? Dan nodigen we u van harte uit om voor 4 april 2022 uw belangstelling kenbaar te maken. Heeft u vragen, neemt u dan contact op met mevrouw Doret de Ruyter, voorzitter van de beroepingscommissie: beroepingscommissie@vrijburg.nl. Meer over onze gemeente vindt u op www.vrijburg.nl

Hieronder kunt u het profiel van de predikant en van de gemeente downloaden als pdf.

Profiel predikant – februari 2022

Profiel gemeente Vrijburg – februari 2022

gepubliceerd op 4 maart 2022Alle nieuws-items