Kerstmis in Vrijburg: welkom !

door Japke van Malde

Op kerstavond 24 december is er kaarslicht en koorzang. Het thema van de dienst is “Het kleine eren”: het kleine kwetsbare kerstkindje: hoop op vrede?
Op kerstmorgen 25 december vieren we met kinderen kerst om het ronde podium. Kinderen gaan met de engel op zoek naar de Boodschap: vinden we die in de stal?
Lees meer over deze vieringen…

Kerstavond 24 december: Kom binnen in kaarslicht. Het koor zingt voor de viering al een scala aan kerstliederen. U kunt gerust meezingen. Maar het thema heeft toch iets serieus: “Het kleine eren”. Niet vreemd, gezien het kleine kwetsbare kerstkindje. Maar geeft het kleine, kwetsbare ook hoop op vrede en recht? Juist in het kleine is die hoop te vinden. Een onuitroeibare positieve onderstroom. Voor wie ziet en voor wie vertrouwt, op iets kleins en kwetsbaars als het symbool van het kerstkindje.
Welkom vanaf 21.30 uur, samenzang 21.45 uur, dienst o.l.v. ds Joep de Valk om 22.00 uur. Ook het Vrijburgkoor zorgt voor een prachtige kerstavond. Na afloop warme wijn en druivensap.

Kerstmorgen 25 december: We vieren kerst om het ronde podium, met jong en oud.Dit jaar gaan kinderen samen met een Engel op zoek naar de Boodschap: zouden ze hem in de stal vinden? Met alle aanwezigen samen máken we het kerstspel:  elk kind kan spontaan en zonder voorbereiding aan het inspringspel meedoen. Iedereen in de kerk zingt mee met de liederen, die in het kerstspel thuishoren. De dienst begint om 10.30 uur en wordt geleid door ds Japke van Malde.
Kinderen die graag verkleed mee willen spelen kunnen het beste al om ongeveer kwart over tien aanwezig zijn om passende kleding uit te zoeken. Na het kerstspel is er een knutselactiviteit voor de kinderen in hun eigen ruimte.

 

 

gepubliceerd op 20 december 2018Alle nieuws-items