Crossing the waters – Mpho Tutu in Het Concertgebouw

door webmaster

di 26 sep 2023 – 20.15 uur – Het Concertgebouw Amsterdam

Serie: Scherpdenkers: verhalen en muziek die tot nadenken stemmen

Priester en auteur Mpho Tutu van Furth en jazzpianist Pete Letanka gaan met elkaar in gesprek over hun eigen Zuid-Afrika. Verhalen over familiegeschiedenis, de kracht van muziek en woord, en wanneer oceanen worden overgestoken naar een plek van nieuwe hoop.

Ze worden vergezeld door contrabassist Clemens van der Feen en drummer Jamie Peet. Met muziek van Pete Letanka zelf, Abdullah Ibrahim en Zuid-Afrikaanse traditionals.

Let op: tijdens deze Scherpdenkers wordt Engels gesproken.

Bestel kaarten op Concertgebouw.nl/scherpdenkers

Kaarten Rang 1+ € 36 | Rang 1 € 30 | Rang 2 € 27

Mpho Tutu van Furth

De Anglicaanse priester Mpho Tutu van Furth is dochter van aartsbisschop Desmond Tutu en Leah Tutu. Haar krachtige boodschap van verzoening en duurzaamheid richt zich vooral op een internationaal publiek. De van oorsprong Zuid-Afrikaanse, maar nu in Nederland woonachtige Mpho Tutu van Furth maakt zich sterk voor mensenrechten, in het bijzonder die van jonge vrouwen.

Pete Letanka

Pete Letanka studeerde jazz en compositie aan de Leeds College of Music. Hij treedt veelvuldig op met zijn jazztrio en staat in het Verenigd Koninkrijk bekend als een bevlogen verteller en presentator. Als artistiek leider ontwikkelde hij diverse educatieve projecten voor operahuizen en festivals.

gepubliceerd op 7 september 2023Alle columns